Skip to content

Πρεσβευτής Ελληνικής Γαστρονομίας 2022 ο Executive Chef του Ομίλου CHC

Για μια ακόμη χρονιά, 3η συνεχόμενη, ο Executive Chef του Ομίλου CHC Γιώργος Μακρής κατέκτησε τον τίτλο του «Πρεσβευτή Ελληνικής Γαστρονομίας 2022»!

Μια διάκριση που αποδεικνύει τις ικανότητες, το ταλέντο και την αγάπη για την Ελληνική κουζίνα που επιδεικνύει ο Γιώργος Μακρής μέλος της ομάδας του Ομίλου CHC, αλλά και το υψηλό γαστρονομικό επίπεδο που βρίσκει πεδίο έκφρασης και ανάδειξης μέσα από τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία του Ομίλου ανά την Ελλάδα. Ο αναγνωρισμένος και πολυτάλαντος Σεφ, μετά και από αυτή τη βράβευση, πρόκειται να είναι ο χρυσός πρεσβευτής της Ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό και για την επόμενη χρονιά, με στόχο να ενισχύσει τις προσπάθειες διάδοσης της ελληνικής κουζίνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Ελληνική Γεύση Πέρα Από Τα Σύνορα».
Σε δήλωσή του, ο Γιώργος Μακρής ανέφερε: «Αυτή η βράβευση και η ανάλογη διαπίστευση από τον Οργανισμό Greek Taste Beyond Borders ως Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας και η ανάληψη της αποστολής διάδοσης της Ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς, είναι άκρως τιμητική και με γεμίζει χαρά, ικανοποίηση αλλά και ευθύνη. Υπηρετώ εδώ και 20 χρόνια τον γαστρονομικό τουρισμό με αφοσίωση και πάθος, προωθώντας Ελληνικά προϊόντα και Ελληνικές συνταγές, ενώ έχω αφιερωθεί στην Κρητική Ελληνική κουζίνα, με τον μέγιστο σεβασμό στις πρώτες ύλες του τόπου μας. Αυτό είναι που προσφέρουμε μέσα από τον Όμιλο CHC και την αγαστή συνεργασία με τον κ. Ζαχαρία Χνάρη. Έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις του τουριστικού κλάδου, τις ανησυχίες και τις προοπτικές του.»
Από την πλευρά του ο Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου CHC Ζαχαρίας Α. Χνάρης τόνισε: «Η μεγάλη οικογένεια του Ομίλου CHC είναι σήμερα διπλά υπερήφανη: Πρώτον, διότι ένα αγαπητό και εξέχον μέλος της ομάδας μας, ο Σεφ Γιώργος Μακρής, κατέκτησε επάξια τον τίτλο του Πρεσβευτή Ελληνικής Γαστρονομίας 2022. Και δεύτερον, επειδή αποδεικνύεται με τον ιδανικότερο τρόπο ότι η Κρητική διατροφή, η τήρηση αυστηρών ποιοτικών προδιαγραφών, η ανάδειξη των μοναδικών προϊόντων του τόπου μας και η σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, μπορούν να προσφέρουν πολλά στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας. Ο Σεφ μας απέδειξε ότι η αγάπη για την δουλειά σου, το μεράκι και το πάθος σου, μαζί με την καλλιέργεια των δεξιοτήτων σου, ανοίγουν δρόμους χωρίς σύνορα. Του εύχομαι υγεία, δύναμη και πολλές εμπνεύσεις για την συνέχεια, ώστε να συνεχίσει να μας κάνει όλους υπερήφανους!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος CHC, με ειδίκευση στο Hotel Management & Consulting και με δεκάδες βραβεία στο ενεργητικό του, προσφέρει μεταξύ άλλων και υπηρεσίες Executive Chef Consultant – F&B Consultant στις συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές μονάδες. Πρόκειται για ένα πακέτο εξειδικευμένων υπηρεσιών, που δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να έχει άριστη ποιότητα, μείωση του F&B cost και των λειτουργικών της εξόδων, σε συνδυασμό με

την αυξημένη κερδοφορία στον επισιτιστικό τομέα και την ταυτόχρονη, απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη.

Πιο αναλυτικά, κάθε ξενοδόχος έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί συγκεντρωτικά ή μεμονωμένα, από τις εξής υπηρεσίες του Ομίλου:

• Οργάνωση κουζίνας και επισιτιστικών τμημάτων
• Επιλογή και εκπαίδευση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού
• Διαχείριση προμηθειών και προμηθευτών
• Δημιουργία θεματικών μενού
• Πρότυπες συνταγές όλων των πιάτων
• Τακτική επίβλεψη υλοποίησης των μενού με συνεχή βελτίωση των πιάτων
• Κοστολόγηση του μενού
• Παρουσίαση και κοστολόγηση των πιάτων
• Τεχνική μελέτη, σχεδίαση, στήσιμο και λειτουργία κουζίνας, μπουφέδων και show cooking.
• Τεχνική μελέτη, σχεδίαση, στήσιμο και λειτουργία a la carte εστιατορίων.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι παραπάνω υπηρεσίες συμπληρώνουν αρμονικά το σύνολο των υπηρεσιών του Ομίλου CHC και ειδικότερα της ενοικίασης ξενοδοχειακών μονάδων, της πλήρους διαχείρισης ξενοδοχείων, της σύναψης συμβάσεων και της διαχείρισης πωλήσεων, καθώς και του συστήματος Franchise Corporation “CHC HOTELS”. Προσφέρονται τέλος τόσο μεμονωμένα, όσο και συνδυαστικά.

Back To Top