Skip to content

Συνεργασία της CHC Group με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και το διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας GREEN KEY

Με μια νέα, δυναμική συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, εθνικό χειριστή του προγράμματος Green Key που απονέμει το ομώνυμο οικολογικό σήμα ποιότητας, η CHC Group γίνεται ενεργός υποστηρικτής της διεθνούς προσπάθειας προστασίας της φύσης και ενισχύει την «πράσινη» πολιτική που υλοποιεί μαζί με τις συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον ιδρυτή και Γενικό Διευθυντή της CHC Group Ζαχαρία Α. Χνάρη και τον Νικόλαο Γ. Πέτρου, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και αντιπρόεδρο του Foundation for Environmental Education που είναι ο διεθνής συντονιστής του προγράμματος, είναι εγκεκριμένο από το Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Η σύμβαση αυτή ενισχύει τις προσπάθειες ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της χώρας, καθώς και την εφαρμογή περιβαλλοντικά φιλικών και βιώσιμων μεθόδων και πρακτικών στον τουριστικό κλάδο. Ειδικότερα, προβλέπει τη διοργάνωση σειράς δράσεων ενημέρωσης και ενίσχυσης της «πράσινης» ταυτότητας των συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών μονάδων, τη διεξαγωγή σεμιναρίων παρουσίασης νέων πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, την εφαρμογή των κριτηρίων του διεθνούς προγράμματος Green Key που προωθεί πρακτικές μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε μονάδας, τη συμμετοχή εκπροσώπου του Green Key στις τουριστικές εκθέσεις όπου συμμετέχει η CHC Group, κ.ά.

Σε δήλωσή του ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της CHC Group Ζαχαρίας Α. Χνάρης, ανέφερε: «Για την CHC Group, η εφαρμογή σειράς πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον και η αέναη προσπάθεια βελτίωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, είναι αυτονόητη και αποτελεί το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, με στόχο να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη μας. Με τη νέα αυτή συνέργεια, ενώνουμε δυνάμεις με έναν αναγνωρισμένο Φορέα, την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση της χώρας, δημιουργώντας μια ισχυρή αλυσίδα ανάληψης περιβαλλοντικής δράσης στον χώρο του τουρισμού.
Στην προσπάθεια άλλωστε αναστροφής της κλιματικής αλλαγής και των καταστροφικών συνεπειών που αυτή επιφέρει, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε όσο και όπως μπορούμε. Το οφείλουμε στις επόμενες γενεές.».

Ο Νικόλαος Γ. Πέτρου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, σε δήλωσή του τόνισε: «Οι αειφορικές πρακτικές στον τομέα του τουρισμού είναι πλέον κρίσιμο στοιχείο, τόσο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή όσο και για την προστασία της φύσης που είναι βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Επιπλέον, η συμμετοχή στο Green Key και η τήρηση των κριτηρίων του μειώνει τα λειτουργικά κόστη και προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα, καθώς οι επισκέπτες ολοένα και περισσότερο επιλέγουν μονάδες και προορισμούς που ασκούν συνετή περιβαλλοντική πολιτική. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο CHC – Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A., ο οποίος είναι βραβευμένος διεθνώς, αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος για τις υπηρεσίες του, αποτελεί για την ΕΕΠΦ εγγύηση. Η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από όλους τους συνεργάτες του ο όμιλος CHC είναι ακόμα μια κινητήριος δύναμη για την ΕΕΠΦ και την ομάδα του Green Key. Είμαστε σίγουροι ότι οι συνέργειες μας θα είναι αποτελεσματικές, βασισμένες στη γνώση και την εμπειρία μας.».

Back To Top